Shazeli tar praksisbrev i malerfaget

Shazeli

Han er på god vei til målet sitt. Siden januar i år har han vært deltaker i praksisbrev i malerfaget ved Oslo VO Skullerud, og har vært med å pusse opp skoler, kontorer og barnehager i Oppegård kommune. 

Praksisbrev går over 2 år og gir delkompetanse opp mot fagbrev. I løpet av kurset skal deltakerne gjennom ca halvparten av kompetansemålene for VG1, VG2 og VG3 innenfor malerfaget. I tillegg får de standpunktkarakter i matte, norsk og samfunnsfag på VG1-nivå.   

Shazeli er omtrent halvveis i løpet. Men allerede sier arbeidsgiveren at de ønsker å tilby ham kontrakt.  

– Han er helt suveren! sier André Kristiansen ved Avdeling for eiendom, drift og vedlikehold i Oppegård kommune, der Shazeli har praksis 3 dager i uka.  

– Shazeli er en som ikke gir seg før han er ferdig, han er ydmyk, og tar samtidig mye ansvar. Vi er kjempefornøyde med ham.  

Kristiansen forteller at Oppegård kommune er opptatt av at de som kommer til Norge som flyktninger eller innvandrere skal få mulighet til å forsørge seg selv og sin familie.  

– Vi synes det er viktig at man får seg et yrke, at man får sjansen hos en arbeidsgiver selv om man ikke snakker perfekt norsk. Nå får Shazeli et yrke han kan bruke resten av livet, sier Kristiansen.  

I Sudan hadde Shazeli jobbet som maler i et år før han kom til Norge. Teknikkene er forskjellige i Norge og i hjemlandet.  

– Av og til snakker jeg med kollegene mine om hva som er likt og hva som er forskjellig. Men vi snakker om andre ting også, særlig når vi har lunsjpause. De er norske og det er veldig bra, for de lærer meg språket samtidig som jeg lærer å sparkle, male, legge tapet og gulv. Jeg trives veldig godt på jobb!