Norskkurs med relevant praksis førte til fast jobb for møbelsnekkeren Nabhan

Nabhan

Det er en engasjert 4-barns pappa som sitter på pauserommet på Benkespesialisten og spiser sardiner, tomat og pitabrød.

Og Naveed Ahmed, daglig leder på Benkespesialisten, tilføyer:

- Han kan faget, måten han bruker verktøy på forteller meg at Nabhan har jobbet med lignende ting i hjemlandet. Han er flink.

Nabhan jobbet 20 år som møbelsnekker i Syria og Libanon. Derfor var det avgjørende for ham å jobbe med noe lignende her i Norge. Dette er et godt eksempel på hvordan ansatte i Nav har lykkes med å finne en praksis som bygger på den kompetansen deltakeren har med seg fra hjemlandet.

- Jeg gikk to år på Introduksjonsprogrammet på Oslo VO Skullerud, forteller Nabhan. - Først gikk jeg fem dager i uka i ett år på norskkurs. Så begynte jeg å jobbe to dager i uka i praksis her på Benkespesialisten. Etter hvert lønnet Benkespesialisten meg den ene dagen, forteller han stolt. - Jeg jobbet 6 måneder i praksis og gikk samtidig på norskkurs. I september 2018 fikk jeg fast jobb i en 100 % stilling! 

Nabhan har en sterk oppfordring til de som bestemmer i Norge:

- Det er stor forskjell på en enslig person på 20 år uten familie og en person som nærmer seg 50 med 4 barn. Noen har gått mye på skole, andre har gått lite på skole. Jeg ønsker derfor at Introduksjonsprogrammet tilpasser seg våre ulike forutsetninger. Noen klarer seg med et halvt år i Introduksjonsprogrammet, mens andre trenger 4, kanskje 5 år. Jeg håper politikerne kan gjøre noe med dette, avslutter Nabhan før han vender tilbake til benkeplatene og saga.