Drømmer om egen frisørsalong

Sherwan

- Det kom venner av meg og spurte om jeg kunne klippe dem, og jeg sa at det var greit, men jeg hadde jo ingen erfaring som frisør! Derfor kunne jeg ikke garantere en god sveis, ler Sherwan.

I Syria jobbet han på foreldrenes gård ved elven Tigris. Han jobbet med jorda og med dyra. Siden tok han en utdanning innen reparasjoner av traktorer og skurtreskere.

- Jeg gikk et halvt år på norskkurs på Oslo VO Skullerud. Så begynte jeg å jobbe i praksis på en frisørsalong. De første tre månedene klippet jeg bare mine kolleger og en og annen kunde, smiler Sherwan. - Men en dag fikk jeg klippe sjefen min. Da jeg var ferdig, sa han at fra nå av ville han bare klippes av meg! Det ga meg masse selvtillit.

Sherwan jobbet et halvt år i praksis. Etter praksis fikk han tilbud om fast jobb. Han smiler fra øre til øre.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk fast jobb i frisørsalongen! Nå har jeg jobbet et halvt år og trives kjempegodt. Det er morsomt når kundene er fornøyde. Og nå kan jeg garantere en god sveis!

Sherwan fortsetter å gå på norskkurs på Oslo VO Skullerud. Han lærer også mye som språkhjelper i en klasse på den samme skolen.

- Drømmen min? Det er å starte min egen frisørsalong i Oslo! Jeg er sikker på at jeg vil klare det en dag, sier Sherwan mens han rydder i hyllene på Akilles frisørsalong.