Som ernæringskokk jobber du med å lage sunn mat med godt næringsinnhold, som tar hensyn til gjestenes ulike behov. Ernæringskokker jobber på sykehus og andre typer institusjonskjøkken, men kan også jobbe på vanlig restaurantkjøkken og kantiner.
Som deltager opparbeider du deg kompetanse innenfor faget gjennom undervisning på skole, kjøkken og ute i bedrift. Store deler av det toårige løpet vil du være ute i praksis, med tett oppfølging av faglærer fra skolen og veileder i bedrift. Du får også opplæring i fellesfagene norsk, samfunnsfag og matematikk.
- Opplæring i to år
- Kort og praktisk opplæring
- Mye av opplæringen skjer ute i bedrift
Hvem er kurset for?
Dette forløpet er for deg som ønsker deg kompetanse innenfor ernæringskokkfaget, men som ikke vil bruke fire år på fullt fagbrev. Du har åtte år oppgitt skolegang fra før, og behersker norsk på A2-nivå. Du har generelt god helse, interesse for faget og mulighet til å starte klokken 07.00. Det er i tillegg viktig at man kan jobbe med alle typer råvarer, inkludert svinekjøtt.