Hovedseksjon

Masoud

I dag jobber Masoud i Skytta Bygg. Han er byggtekniker, og har også daglig lederansvar i enkelte prosjekter. Han har tatt flere HMS-kurs og jobber derfor også med HMS på prosjektene. Han er veldig glad i jobben sin. Det er gode kolleger, og lønna er god. - Jeg trives som en fisk i vannet, sier han.

Men sånn har det ikke alltid vært. Høsten 2017 startet han på NAP-kurs i A2-klassen. Da var målet å få en praksis innenfor byggebransjen. Det var ikke så lett, men Masoud ga ikke opp. En dag han var på et kjøpesenter, så han en snekker sette opp en lettvegg. Han la merke til det, gikk forbi og tok rulletrappa ned én etasje. Så fikk han en idé. «Han snekkeren må jo jobbe for et firma. Jeg går tilbake og spør hvem han jobber for», tenkte Masoud.

Som tenkt, så gjort! Masoud tar rulletrappa opp igjen og spør hvilket firma snekkeren jobber for. Masoud fikk adressen til firmaet og dro direkte dit. Han møtte på sekretæren. Hun sa at han måtte prate med sjefen som satt i rommet ved siden av. Masoud fikk to minutter med sjefen. Han rakk å levere CVen og søknaden, samt fikk et visittkort. Visittkortet tok han med til lærerne på NAP som tok kontakt med Skytta Bygg.

- Vi har en flink mann som vil ha praksis i byggebransjen. Han var hos dere i går. Har dere fått sett på CVen hans, spør læreren. – Nja, svarer firmaet, og setter læreren over til en annen kontaktperson. Det tok noen telefoner og litt venting, men Masoud fikk praksisen hos Skytta Bygg til slutt! Første dag i praksis støvsuger Masoud. Andre dag i praksis støvsuger Masoud. Tredje dag i praksis støvsuger Masoud. Den fjerde dagen i praksis støvsuger han også. Og dagen etter den støvsuger han, og dagen etter den igjen støvsuger han. Og sånn holdt han på. Det ble mye støvsuging. Ble Masoud aldri lei av å støvsuge?

- Jeg var jo ikke i praksis for å støvsuge, forteller Masoud. – Men jeg hadde en plan. Snart vil de gi meg andre oppgaver. Jeg må bare vise dem hvem jeg er og hva jeg er god for, tenkte jeg.

Planen fungerte! Fire måneder senere fikk Masoud fast jobb

Masoud